Onderhoud en reparatie

Reparatie & onderhoud

Bij Auto’s van Engel hebben wij persoonlijke aandacht voor u en uw auto. Wij verzorgen eerlijk en inzichtelijk onderhoud waar u invloed heeft op de kosten van de onderdelen en inzage krijgt in de kosten van de reparatie.

Of u nou een nieuwe APK nodig heeft, een grote beurt, of uw airco wil repareren voor een koele zomer, wij zorgen ervoor! Wij hebben de specialismes en kennis in huis en onze vakkundige monteurs (Bas & Ruben) zorgen dat uw auto het onderhoud krijgt die hij verdient. Daarnaast kan u ook nog kosteloos een leenauto mee krijgen wanneer u tijdens het onderhoud van uw auto afspraken buiten de deur heeft!

 • Onderhoud
 • Reparatie
 • APK

Image

  APK

  De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. De keurmeester beoordeelt de auto bij deze keuring op de verkeersveiligheid, milieu en registratie. Met deze keuring is er een beeld van de technische staat van de auto en of deze aan alle voorwaarden voldoet om veilig de weg op te kunnen. De APK is wel een momentopname, en geeft dus geen garantie of u de rest van het jaar ook veilig met de auto kan blijven rijden. Onderhoud blijft dus noodzakelijk!

  Wees wel op tijd met de APK! Wanneer uw auto niet tijdig gekeurd is staat hier een boete van maar liefst € 149 (inclusief administratiekosten) voor.

  Wij mogen 2 maanden voor de APK-verloopdatum keuren met behoud van de oorspronkelijke keurdatum. Na de APK-verloopdatum heeft u nog een APK-verlooptolerantie. Hierin heeft u 2 maanden de tijd om de auto te laten keuren, maar mag u de auto enkel gebruiken om de kortste weg naar de garage te gebruiken voor de APK. Na die 2 maanden krijgt u een boete.

  Kleine beurt & grote beurt

  De fabrikant heeft voorgeschreven onderhoudsintervallen die wij hanteren bij het onderhoud van uw auto. Om goed en zorgvuldig onderhoud te plegen hebben we 2 verschillende onderhoudsbeurten: de kleine en de grote. Wat er precies per type onderhoudsbeurt gedaan wordt, leest u hieronder.

  Bij de kleine beurt worden de volgende belangrijke punten aangepakt:

  • Olie & oliefilter
  • Interieurfilter
  • Vloeistoffen checken/vullen
  • Bandenspanning
  • Technisch onderzoek gehele auto

  Bij de grote beurt worden zowel de punten van de kleine beurt aangepakt, evenals:

  • Brandstoffilter
  • Luchtfilter
  • Onderhoud bougies (benzineauto)

  Er zijn ook onderdelen die onderhoud nodig hebben, maar niet onder het standaard klein/groot onderhoud vallen. Deze onderdelen krijgen het nodige onderhoud op basis van slijtage/leeftijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de remblokken/schijven, distributieriem/ketting, het vervangen van de remvloeistof of de olie in de automaatbak/versnellingsbak.

  Bij Auto’s van Engel gaan wij voor persoonlijke aandacht en willen wij u een goed inzicht geven van de status van de auto. Bij een onderhoudsbeurt krijgt u standaard een technisch onderzoek mee waarmee we een meer jaren plan op kunnen stellen voor de verwachte onderhoudskosten. Zo bent u ook van eventuele toekomstige kosten tijdig op de hoogte. Daarbij heeft u zelf altijd invloed op de prijs en kwaliteit van de onderdelen die wij gebruiken.


  Image

  Autobanden

  Opzoek naar een nieuwe set autobanden? Of wil je de huidige banden laten repareren? Ook dan bent u bij Auto’s van Engel aan het juiste adres. Bij Auto’s van Engel kan u alle bandsoorten en merken bestellen. Wij zorgen dat ze geplaatst en gebalanceerd worden. Zo weet u dat u weer veilig door kan naar uw volgende bestemming. Mocht u een lekke autoband hebben, dan kunnen wij de band vaak ook repareren. Neem daarvoor even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Naast nieuwe banden en reparatie helpen wij ook bij de bandenwissel per seizoen. We regelen zowel de wissel als de opslag van uw ongebruikte autobanden.

  Airco

  Niemand wil tijdens een warme zomer in een auto rondrijden zonder functionerende airco. Daarom hebben wij een gecertificeerde monteur (Bas) om uw airco te kunnen repareren of onderhouden. Dus of uw airco nou een systeem service nodig heeft (om de 2 jaar) of gerepareerd moet worden, u bent bij ons sowieso aan het juiste adres!

  Mocht u een afspraak in willen plannen, dan kan u telefonisch contact opnemen of onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om samen af te stemmen wanneer u tijd heeft voor een afspraak.

  Weten waar je aan toe bent

  Niemand houdt van verrassingen achteraf, vandaar dat we vooraf een zo’n nauwkeurig mogelijke schatting doen van het verwachte onderhoud en de te maken kosten. Wij hebben een eigen werkplaats naast het kantoor, die voorzien is van alle benodigde apparatuur (en onze vakkundige Bas), waardoor we makkelijk kunnen schakelen en snel inzichtelijk kunnen maken wat er gedaan moet worden. Na akkoord gaan wij aan de slag, zodat je weer veilig en vertrouwd de weg op kunt.

  Onderhoud of reparatie nodig?

  Is het weer tijd voor een onderhoudsbeurt of is er een andere reden dat je graag wilt dat wij even naar je auto kijken? 

  Neem dan gerust contact met ons op via info@autosvanengel.nl, T: 030 208 0288 / T: 06 3645 8232 of vul ons contactformulier hieronder in.

  Ik geef toestemming voor de verwerking van mijn persoonsgegevens. Op deze verwerking is de volgende privacy policy van toepassing.

  Testimonials

  Lees hieronder de ervaringen van onze klanten

  Mieke Sinkeldam

  Geen idee of wens is teveel voor Peter. Hij denkt met je mee, is flexibel en geduldig en zorgt ervoor dat je uiteindelijk exact dat krijgt wat je zoekt. Ik beveel hem van harte aan.

  Rogier Cantor

  Ik heb Auto’s van Engel leren kennen als zeer kundig, gedreven en klantvriendelijk. Hun service staat op een zeer ongewoon hoog niveau binnen de branche. Ik raad ze daarom zeker aan!

  Marleen de Kok

  Naast dat mijn auto goed wordt onderhouden, wordt er ook met me meegedacht om problemen in de toekomst voor te zijn. Kortom kwaliteit en service voor een eerlijke prijs.

  Bas Cloin

  Peter en Bas zijn toppers! De persoonlijke benadering is altijd fijn. Zoek je een auto, eerlijk advies of een garagebedrijf met oog voor details? Dan is dit je adres.